Petar Nenadić (©AFP)
Petar Nenadić (©AFP)

Pala i strašna Barsa u Vespremu, vicešampion Evrope položio oružje u Skoplju

Vreme čitanja: 3min | sre. 29.09.21. | 21:04

Posle devet meseci bez poraza, 43 vezane pobede, šampion Starog kontinenta poražen od mađarskog tima u derbiju trećeg kola Lige šampiona. Petar Nenadić postigao pet golova. Skopski crveno-crni iznenadili Dance u dvorani Jane Sandanski

Prošlosezonski finalisti rukometne Lige šampiona, Barselona i Olborg, položili su oružje u trećem kolu najjačeg klupskog takmičenja Starog kontinenta.

Barselona je pred gostovanje u Vespremu imala niz od 43 trijumfa u svim takmičenjima, devet meseci niko nije otkinuo ni bod najtrofejnijem evropskom klubu (10 titula), ali svemu dođe kraj. "Srpski" Vesprem uspeo je da slavi pred svojim navijačima sa 29:28 u superzanimljivom finišu.

Izabrane vesti

Četvrtak, 20.45: (5,60) Monpelje (11,0) Kil (1,20)

Posle 30 minuta, domaćin je imao četiri gola viška (16:12). Odličan u prvom periodu igre bio je Petar Nenadić koji je sa dva gola odlepio četu Momira Ilića. Mađarskki vicešampion je imao i +5 (20:15) na početku drugog poluvremena, ali onda kreće katalonska mašina. Serijom 11:4, Barsa je preokrenula rezultat, povela sa 26:24. Činilo se da će domaćin da poklekne, ali budi se Vesprem. Slovenac Gaspar Marguc je pogađao iz kontri i s krila, dok je na golu briljirao Španac Rodrigo Koraljes. Ušlo se u neizvesnu završnicu, a trijumf domaćinu trećim golom na meču delo je kapitena Rasmusa Laugea. Dika Mem je imao pokušaj iz deveterca za bod, ali je i taj udarac zaustavio maestralni Koraljes, za veliko slavlje domaćih igrača i pune dvorane.

Marguc je sa osam golova bio ubedljivo najefikasniji igrač meča. Petar Nenadić je postigao pet, dok su Omar Fati Jahija, Patrik Ligetvari i Rasmus Lauge po tri puta zatresli mrežu kapitena gostiju Gonzala Pereza de Vargasa. Koraljes je sakupio čak 19 odbrana. Imao je čak 43,18 odsto uspešnih intervencija. Naš Vladimir Cupara nije imao nijednu odbranu za nekoliko minuta koliko je bio na terenu.

------------------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

------------------------------

U poraženom timu Aleks Gomez, Francuz Melvin Ričardson i Brazilac Vinisujus Langaro su zatresli mrežu domaćina po pet puta, dok je Dika Mem postigao četiri gola.

Najavio je trener Vardara Veselin Vujović, možda i pretenciozno, da u Skoplju njegov tim može svakog da pobedi, ali očigledno nije to bilo višak samopouzdanja. U dvorani Jane Sandanski pao je, posle Meškova iz Bresta, i vicešampion Evrope, danski Olborg – 30:28. Posle izjednačenog prvog poluvremena, domaćin je na krilima navijača i fantastičnog golmana Borka Ristovskog uspeo da se odlepi na tri, četiri gola razlike. U finišu su gosti pripretili, smanjili na 28:27, ali je Ristovski sa nekoliko intervencija doneo iznenađujući trijumf skopskim crveno-crnima.

U pobedničkom timu Olivije Njokas je postigao sedam golova. Timur Diburov je šest puta zatresao mrežu Olborga, dok je Francuz Žeremi Toto dao pet golova. Kod gostiju iz Olborga, Bjornes i Kler su postigli po pet golova. Za Olborg nije igrao Islanđanin Aron Palmarson, letošnje pojačanje iz Barselone.

LIGA ŠAMPIONA - 3. KOLO

GRUPA A

Sreda

Vardar - Olborg 30:28 (16:16)

Zagreb - Elverum 27:27 (14:11)

Četvrtak

18.45: (3,15) Meškov Brest (8,50) Seged (1,50)

20.45: (5,60) Monpelje (11,0) Kil (1,20)

GRUPA B

Sreda

Motor Zaporožje - Vive Kjelce 25:26 (13:14)

Vesprem - Barselona 29:28 (16:12)

Flenzburg - PSŽ 27:27 (14:13)

Četvrtak

18.45: (1,60) Dinamo Bukurešt (8,00) Porto (2,85)

***kvote su podložne promenama



Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara